Visa Dankort i udlandet

Visa Dankort i udlandet – betal med danske kroner eller lokal valuta?

valuta i udlandet

Når du rejser i udlandet, kan dit Visa Dankort hurtigt komme dig til gode. Uanset om du skal købe en togbillet eller betale for en middag på en restaurant, er et kreditkort noget nemmere at have at gøre med end at bære rundt på en pung pakket med fremmede sedler og mønter.

Mange butikker og restauranter tilbyder endda at lade dig betale i enten danske kroner eller den lokale valuta. Ved at betale i DKK slipper du for at hive lommeregneren frem og omregne, hver gang du skal betale en regning.

Men er det nu også smart at betale med Visa Dankort i udlandet – og hvad gør du, hvis du mister dit kort?

Danske kroner eller lokal valuta?

Når du er i udlandet, vil du typisk kunne spare penge ved at betale med kort. Det er, fordi du slipper for vekselgebyret, og beløbet ofte bliver beregnet efter en bedre valutakurs.

Det er derfor vigtigt, at du altid tjekker valutakurser, inden du tager på en rejse. Men hvis du har planer om at svinge Visa Dankortet, bliver det endnu vigtigere. Det er, fordi du ofte vil blive spurgt om, hvorvidt du vil betale med danske kroner (DKK) eller den lokale møntfod.

Betal altid med den lokale valuta.

Hvis du vælger danske kroner, risikerer du i de fleste tilfælde, at beløbet bliver beregnet efter en noget højere valutakurs, end den kortet ellers følger. Det er, fordi betalingsmodtagerens bank selv sætter kursen – som næsten altid vil være højere end din egen bank.

Derudover skal du også huske, at hvis du er på rejse uden for EU, skal du ofte betale et yderligere gebyr for at bruge betalingskortet.

Husk begrænsningen på dit Visa Dankort, når du rejser i udlandet

Alle Visa Dankort har en begrænsning på 25.000 kr. om måneden. Når du rammer det beløb, vil du hverken kunne hæve penge eller betale på kortet. Det er normalt ikke et problem, når du er hjemme, men rejser har ofte en masse store og små udgifter, som hurtigt løber op. Alene flyrejsen og hotellet kan være med til at skubbe dig over den grænse.

Derfor er det altid en god idé at kontakte din bank først, inden du tager på luksusrejse i udlandet. Ved at hive fat i din bankrådgiver, vil de kunne hæve grænsen under hele rejsen. De vil også vide, at du i øjeblikket er på ferie, og vil derfor ikke lukke dit kort, når de ser, at det pludseligt bliver brugt i udlandet.

Som et ekstra fif, kan vi også anbefale, at du tager mere end ét betalingskort med på rejsen. Bare sørg for, at de bliver opbevaret hver for sig. Så har du sværere ved at miste det – eller ved at blive berøvet.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg taber mit Visa Dankort i udlandet?

Mister du dit betalingskort i udlandet – eller bliver det stjålet – skal du lukke det med det samme. Det kan du gøre selv ved at logge på din netbank eller tage telefonisk kontakt til din bank.

Det er dog en noget rodet affære at være strandet i udlandet uden penge, så sørg for, at du i hvert fald har penge på dig til en taxa til ambassaden eller hjem til dit hotel. Det er noget nemmere at finde en løsning, hvis du ikke er fanget i offentligheden, langt fra din kuffert og papirer.