Rentefradrag

Ved du ikke hvad et rentefradrag er, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har hos Folkelånet.dk samlet alle de vigtigste informationer til dig omkring rentefradrag. Så kan du få svar på hvad et rentefradrag er, hvorfor det eksisterer og hvordan du kan få mest ud af dit. Læs med her og bliv klogere.

Hvad er en rente?

I løbet af de fleste personers liv, vil de på et eller andet tidspunkt have behov for at låne penge. Det kan for eksempel være et lån til et hus, en bil, en renovering, nyt elektronik eller noget helt andet. Der findes mange forskellige typer lån. Når du optager et lån, vil der automatisk være en rente på lånet. Renten er beregnet i procent, og er det gebyr, som du skal betale for det lån du har påtaget. Med andre ord, er en rente en ekstra udgift på lånet.

Sådan fungerer et rentefradrag

Et rentefradrag betyder, at du skal betale mindre i SKAT, hvis du betaler renter på en gæld du har. Det er et fradrag, der har til formål at give dig bedre vilkår når du optager et lån. Har du et bolig- eller realkreditlån, skal du betale mindre i SKAT, fordi du her betaler renter på lånet. De udgifter du har i form af renter, beregner SKAT helt automatisk og de vil være anført på din årsopgørelse. Derfor behøver du ikke selv at indtaste alle oplysningerne på SKATs hjemmeside – det bliver altså gjort for dig.


Hvor meget kan jeg få i rentefradrag?

På nuværende tidspunkt er rentefradraget på 33,6% for de renter der er betalt på lån under 50.000 kr og 27% for det samlede betalte rentebeløb på lån over 50.000 kr. Dette er ligegyldigt, om du betaler topskat eller ej.

Vi har lavet et eksempel på et lån, hvor du kan se hvad du vil få i rentefradrag i 2023. Det kan du se nedenfor.

Rentefradrag eksempel

Det kan være svært at forestille sig, hvilken betydning et rentefradrag egentligt har. Derfor har vi lavet et eksempel til dig, så du kan visualisere dig hvor meget du kan spare, ved at få fradrag for dine renter. Det fradrag du får for dine renter på dit lån, kan du trække fra i SKAT. Det betyder, at du kan få flere penge udbetalt om måneden, fordi du skal betale mindre i SKAT. Eksemplet ser således ud:

Et eksempel på et rentefradrag kunne lyde således: Du betaler 12,5% i renter på et lån på 10.000 kr. om måneden. Dermed er dit rentefradrag 33,6% af de 12,5% du betaler i rente. Dette betyder, at du kan trække 33,6% fra de renter du betaler på de 10.000 kr.

Eksempel:

Af de 10.000 kroner betaler du 12,5% om måneden i renter, hvilket svarer til 1.250 kroner. Af de 1250 kroner kan du trække 33,6% af dine renter fra i SKAT. Det betyder, at du får en rentefradrag på 420 kroner om måneden. Vær dog opmærksom på, at dine renter bliver indberettet hver 3. måned.

Rentefradrag

Hvorfor kan du få et rentefradrag?

Rentefradraget er lavet, fordi det skal gøre låntagere mere trygge når de optager et lån. Tager du et lån, er du sikret at få dækket dele af de renter du betaler på lånet. Det betyder blot, at det er billigere for dig at optage lånet, da SKAT giver dig fradrag for dele af renterne. Du er ikke kun sikret rentefradrag hvis du tager et boliglån igennem din bank. Du er også berettiget til fradraget, hvis du optager et lån igennem en privat låneudbyder. Det kan du læse mere om nedenfor.


Er der forskel på rentefradrag ved lån i banken eller hos privat låneudbyder?

Nogle er i tvivl om, om et rentefradrag medfølger helt automatisk hvis man tager et lån udenom banken. Det gør man. Du kan få fradrag for dine renter, hvad end du tager et boliglån, realkreditlån, eller forbrugslån hos et andet finansieringsselskab end din bank. Der er altså ikke forskel på dit fradrag ved et banklån kontra ved en privat låneudbyder. Begge låneudbydere indgiver også automatisk dine låneoplysninger til SKAT, så du kan få fradrag for de renter du betaler på lånet.

Rentefradrag boliglån

Du er berettiget til at få rentefradrag for et boliglån. At rentefradraget falder år for år, har stor betydning for boligmarkedet. Hvor stor en betydning det har, afhænger af hvor stort et boliglån du tager. I og med at rentefradraget falder, bliver det også dyrere for folk at låne penge.

Det skyldes, at de ikke længere kan trække lige så mange penge fra i SKAT. Især førstegangskøbere og boligejere i de dyrere områder i Danmark, bliver ramt når rentefradraget falder. Det kan også være med til at boligpriserne falder, da det ikke er lige så attraktivt at tage et boliglån som tidligere. Du bør derfor være opmærksom på renten på lånet, da du med tiden ikke kan få fradrag for lige så stor en andel af renten som du kan i dag.

Hvor høj er renten på lån?

Der er ikke nogen universel rente på lån, og det er derfor op til de enkelte låneinstitutioner hvor meget de fastsætter deres rente til. Derfor er det svært at sige, hvilken rente du kan få på dit lån. Når du optager et lån, skal du dog være opmærksom på, at der kan være stor forskel på hvilken rente de forskellige låneudbydere tilbyder. Derudover er en fordel at finde et lån med en fast rente, da du derved ikke skal være bange for, at renten på dit lån pludselig stiger. Med en fast rente kan du også lægge et budget, så du har et større overblik over dine månedlige udgifter.

Ændrer rentefradraget sig?

Der debatteres meget omkring rentefradrag på Christiansborg, og politikerne har svært ved at blive enige om hvad der skal ske med rentefradraget. Som det ser ud lige nu, vil rentefradraget falde som det hidtil har gjort, og falde omkring 1% hvert år frem til 2025.
Det betyder for personer med lån, at de får mindre fradrag for deres renter. I sidste en ende bliver det altså dyrere at optage et lån, fordi det ikke er muligt at få fradrag for en lige så stor del af renterne.

Mangler du penge på kontoen, fordi fradraget er faldet?

Du finder vores gratis og uforpligtende ansøgning i toppen af denne side. Udover at denne ansøgning er gratis og uforpligtende, får du allerede svar på din anmodning i løbet af 1 minut, og efter en godkendt ansøgning kan vi overfører pengene til din konto indenfor få minutter. Dette giver dig et beløb, som vores beregning mener, at vi kan låne til dig. Derudover garanterer vi, at dine penge kommer ind på din NemKonto i løbet af én hverdag.

Vi kæmper altid for, at overførslen går hurtigere igennem.
Hvis du har yderligere spørgsmål kan du finde vores ofte stillede spørgsmål og lånevilkår. Finder du ikke den tilstrækkelige hjælp for at besvare dit spørgsmål? Kontakt venligst vores kundeservice på mail alle ugens dage på kontakt@folkelaanet.dk. Derudover tager vores kundeservice imod opkald mandag til fredag i mellem 9-17 på: 70 50 50 10.

Vi ser meget frem til at høre fra dig, og starte vores samarbejde på et godt grundlag.


Indholdsfortegnelse

Du kan starte din låneansøgning lige her

15.000 kr. 25.000 kr. 35.000 kr. 45.000 kr.
 • Samlet kreditbeløb: {{product.cleanAmount | toDkk}} henter...
 • Fast Debitorrente: {{product.interest | toPercantage}} henter...
 • ÅOP: {{product.aop | toPercantage}} henter...
 • Månedligt Administrationsgebyr: {{product.administrationFee | toDkk}} henter...
 • Månedlig ydelse*: {{product.monthly | toDkk}} henter...
 • Samlede kreditomkostninger: {{product.creditcost | toDkk}} henter...
 • Samlet tilbagebetalingsbeløb: {{product.totalpayable | toDkk}} henter...
 • Løbetid {{installments}} måneder henter...
 • *Pengene bliver udbetalt til din NemKonto indenfor 2 dage efter godkendt ansøgning

  **Bemærk! Renterne tilskrives dagligt og den månedlige ydelse kan derfor variere efter antallet af dage i den pågældende måned. Den viste ydelse er beregnet ud fra en gennemsnitsberegning af en periode på {{installments}} mdr. Oprettelsesgebyr: {{ product.establishmentFee | toDkk }} Henter... Der er 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen.