Få en bedre økonomi, start i dag

Det kan være vanskeligt at styre privatøkonomien, så der er plus på kontoen ved månedens udgang. Det kan også være svært at få råd til alle de ting, som du gerne vil have. Derfor har vi lavet 10 råd til dig, så du kan få en bedre økonomi.

Følger du vores guide, kan du styre din økonomi i den rigtige retning. Hvem vil ikke gerne have plus på konto hver måned? Læs med her og bliv klogere på hvordan du får en bedre økonomi, og slipper for at møde unødvendige økonomiske udfordringer.

De 10 gode råd til en bedre økonomi

1. Få overblik over din økonomi

Det er langt fra de fleste, der har ordentligt styr på deres økonomi. Derfor opfordrer vi dig til, at du danner dig et overblik over din økonomi. Det kan du gøre ved at finde ud af hvilke udgifter og indtægter du har hver måned. Dine indtægter skulle gerne være en del højere end dine indtægter, men hvilke udgifter har du helt præcist? Det er ikke alle der er klar over det. Laver du en liste over dine udgifter og indtægter, er det nemmere for dig at gennemskue, hvor du eventuelt kan spare nogle penge.

2. Spar på de faste udgifter

I forlængelse af at du skal danne dig et overblik over din økonomi, bør du også undersøge, om du kan skære i nogle af dine faste udgifter eller i bedste fald, kan stoppe visse udgifter. Derved har du mindre udgifter og flere penge tilbage i slutningen af måneden. Det kan for eksempel være, at du kan ændre dit fitness abonnement, opsige en TV tjeneste eller noget helt tredje. Der er også være penge at spare, hvis du samler dine forsikringer hos et forsikringsselskab eller bruger samme udbyder til TV og internet.

3. Læg et budget og få bedre økonomi

Når du har dannet dig et overblik over, hvilke udgifter og indtægter du har, og forsøgt at skære ned på dine faste udgifter bør du: Lave et detaljeret budget over din økonomiske situation. Det kan hjælpe dig hvis du har en stram økonomi. I den forbindelse bør du tænke så langt frem i tiden som muligt. Eksempelvis er det en god ide at lægge penge til side til julegaver, ferie, tandlæge og frisør. Udgifter som disse kan slå en presset økonomi ud af kurs.
Faste udgifter kan blandt andet være:

 • A-kasse og fagforening
 • Internet og telefon
 • Husleje
 • El, vand og varme
 • Forsikringer
 • Fitness og/eller sport
 • Mad
 • Transport (for eksempel rejsekort eller benzin

4. Undgå at låne penge til forbrug

Der er mange der låner penge til at dække hverdages forbrug. Nogle låner penge til en shoppingtur eller til at købe unødvendige ting. Selvom det kan være fristende, kan det have store konsekvenser i sidste ende. Jo flere udgifter du har hver måned, jo færre penge har du til at dække dine faste udgifter. Derfor vil vi aldrig opfordre dig til, at låne penge til at dække dit forbrug, hvad end det er et spontant forbrug eller ej.

5. Lav en opsparing

Et af de vigtigste råd til en bedre økonomi er, at du laver en opsparing. Så du er sikret, hvis uheldet skulle være ude. Vænner du dig til at spare op til et frem­tidigt forbrug, har du råd til mere på sigt, end hvis du skal låne pengene.

Opsparingen kan du bruge, hvis du pludselig får uforudsete udgifter eller andet der kræver at du har penge på lommen. Har du ikke et stort rådighedsbeløb hver måned, kan du starte med at spare få hundrede kroner op om måneden. Hver en krone tæller. Husk at opsparingen er til for, at du enten kan forkæle dig selv på et senere tidspunkt, eller for at sikre at du har penge til mulige fremtidige udgifter.

6. Samle dine lån ét sted

Har du flere lån, kan det være en god ide at samle dem et sted. Her bør du samle lånene det sted, hvor du kan få den laveste rente. Samler du lånene, kan du også få et større overblik over din økonomi, fordi du kun har en låneudbyder at betale til, fremfor 2 eller 3. Er du i tvivl om der er penge at spare på denne post, kan du kontakte din bankrådgiver, som kan rådgive dig til den bedste og billigste løsning.

7. Undgå impulskøb

Det kan være fristende at købe et par sko eller en skjorte, som du lige har fået øje på i et butiksvindue. Impulskøb er farlig fordi de ikke er planlagte, og dermed er en ekstra udgift i budgettet, som der i princippet ikke er budgetteret med.

Du kan med fordel kun tage de penge med, som du skal bruge når du skal ned og handle. Så har du sværere ved at blive fristet til impulskøb. I den forbindelse bør du også undgå udsalg. Udsalg betyder for mange, at de gør impulskøb som i sidste ende kan gå ud over din økonomiske situation.

8. Spar på elektricitet og vand

Du kan spare mange penge om året, ved at tænke over dit forbrug i hjemmet. En typisk familien kan spare helt op til 15% på deres energiregning, ved at tænke over forbruget i hverdagen. Det kan du for eksempel gøre ved, at slukke standby produkter og lys når det ikke bliver brugt.

Vandforbruget kan du spare på ved eksempelvis, at fylde vaske- eller opvaskemaskinen ordentligt op eller tage kortere bade, Som du kan se, kræver det ikke det store af dig. Du skal blot lave nogle af dine vaner om – det kan spare dig for mange penge årligt.

9. Tag cyklen i stedet for bilen eller offentlig transport

Vil du gerne have en bedre økonomi, bør du tænke over hvor mange penge du bruger på transport. Det er dyrt at have en bil eller tage offentlig transport. Har du en cykel kan du med fordel bruge cyklen på de kortere ture til supermarkedet, til lægen eller hvad du ellers skal. Tager du cyklen, kan du spare penge på benzin eller på billetter til tog og bus, som i nogle familier kan være en stor post i budgettet.

10. Spis hjemme

Det kan være rigtig dyrt at spise og drikke ude. Vil du gerne have en bedre økonomi, bør du overveje at skære ned på kantinemad, fast food, to go kaffe og restaurantbesøg. Det er dyrt at købe med på farten. Køber du tit mad på farten, bør du sørge for altid at have smurt en madpakke hjemmefra. I stedet for restaurant- og cafe besøg kan du med fordel spise det du har i din fryser og skabe derhjemme.

Det er en langt billigere løsning for dig, samtidig med at du slipper for madspild. Laver du en større portion mad, har du også til madpakken den efterfølgende dag. På den måde slipper du for, at ende med at købe mad ude. Læg eventuelt også et månedligt madbudget, som du skal holde din indenfor. Det kan også være med til, at du ikke bruger flere penge på mad og drikke end højest nødvendigt.

Få overblikket tilbage over din økonomi

Mange har et frustrerende forhold til deres økonomi, og det er der en god grund til. Det er ikke alle der lærer at styre deres økonomi og det kan gå ud over den fremtidige økonomi. Følger du disse 10 råd, kan du slipper for, at miste overblikket over din privatøkonomi. Tag rådene til dig og genvind overblikket over din økonomiske situation, og slip for flere økonomiske udfordringer.

Få ekstra luft i økonomien

Er økonomien stram og du har svært ved at få råd til det hele? Vi kender det alle sammen og ingen gider, at sidde og vende hver en krone. Du kan her hos os få lidt ekstra luft i økonomien. Hos Folkelånet.dk kan du låne op til 50.000 kr. til lige det du står og mangler. Hvis du mangler en ny computer, en ferie eller bare lidt luft i økonomien, det blander vi os ikke i. Via vores straksoverførsel kan du få pengene overført indenfor få minutter, dette gælder i alle ugens 7 dage

Indholdsfortegnelse

Du kan starte din låneansøgning lige her

15.000 kr. 25.000 kr. 35.000 kr. 45.000 kr.
 • Samlet kreditbeløb: {{product.cleanAmount | toDkk}} henter...
 • Fast Debitorrente: {{product.interest | toPercantage}} henter...
 • ÅOP: {{product.aop | toPercantage}} henter...
 • Månedligt Administrationsgebyr: {{product.administrationFee | toDkk}} henter...
 • Månedlig ydelse*: {{product.monthly | toDkk}} henter...
 • Samlede kreditomkostninger: {{product.creditcost | toDkk}} henter...
 • Samlet tilbagebetalingsbeløb: {{product.totalpayable | toDkk}} henter...
 • Løbetid {{installments}} måneder henter...
 • *Pengene bliver udbetalt til din NemKonto indenfor 2 dage efter godkendt ansøgning

  **Bemærk! Renterne tilskrives dagligt og den månedlige ydelse kan derfor variere efter antallet af dage i den pågældende måned. Den viste ydelse er beregnet ud fra en gennemsnitsberegning af en periode på {{installments}} mdr. Oprettelsesgebyr: {{ product.establishmentFee | toDkk }} Henter... Der er 14 dages fortrydelsesret på kreditaftalen.